L'Ajuntament de Manresa ha posat en marxa les obres de construcció d'un tram de vorera a la carretera del Pont de Vilomara que permetrà retirar els pilons que s'havien col·locat per garantir la seguretat dels vianants, però que havien estat molt criticats per l'Associació de Veïns de la Sagrada Família.

L'entitat veïnal ha denunciat reiteradament que la seva ubicació era molt desafortunada perquè havia fet minvar considerablement l'espai de circulació de cotxes (que, si entren en un garatge o provenen del carrer de Sant Llàtzer, tenen dificultats per maniobrar) i, a més, s'havien eliminat llocs d'aparcament.

Dilluns va començar la construcció del tram de vorera a la car-retera del Pont de Vilomara entre el carrer Sant Llàtzer i l'accés a l'escola Ítaca (gairebé a l'alçada del carrer Sant Blai), amb l'objectiu d'assegurar un recorregut segur a l'entorn del centre educatiu. És previst que les obres, pressupostades en 10.000 euros, durin dues setmanes.

Amb aquests treballs, que consisteixen en la construcció de 40,5 metres quadrats de vorera, s'assegurarà la continuïtat de la vorera des del carrer Sant Cristòfol fins a l'accés a l'escola, amb les mateixes característiques que l'actual, per la qual cosa desapareixeran els pilons existents, que s'havien col·locat per separar els vehicles i els vianants.

Així, es planteja una vorera d'un metre d'amplada que, en arribar a la zona on s'inicia l'antic camí dels Trullols, s'eixampla amb la finalitat de procurar el seu correcte enllaç amb la vorera situada a l'entorn de l'equipament.

Paral·lelament a la vorera es preveu una cuneta de terres que té per finalitat recollir l'aigua de pluja del talús. Atesa la inexistència de xarxa de clavegueram propera, la proposta planteja abocar aquesta aigua de pluja cap a la calçada a partir d'una canal oberta que travessa tota l'amplada de la vorera en la zona on es fixa el seu eixamplament.