«Actualment cada professor d'autoescola pot presentar tres alumnes, si els examinadors no posen restriccions. Aquesta xifra hauria d'augmentar pel bé de les autoescoles», explica el delegat a la regió central de la Federació d'Autescoles de Catalunya, Francesc Gallego, i afirma que la quota d'alumnes limita el creixement del sector de les autoescoles.

Malgrat aquest nou episodi de protestes i les restriccions imposades pels examinadors, que diuen programar el calendari d'exàmens en funció de la capacitat de treball, Gallego assegura que «les perspectives no són tan negres com l'any passat», quan els examinadors van programar jornades de vaga durant mesos i van escanyar econòmicament les autoescoles, que podien presentar els alumnes en comptagotes i es va crear una llarga llista d'espera.

«Al febrer vindran més examinadors a la província de Barcelona i esperem que la situació millori», explica. Les millores salarials i de condicions de treball que van aconseguir els examinadors, i que van ser clau per desencallar l'onada de protestes anterior, és un altre factor que, segons les autoescoles, podria ajudar a millorar el futur del sector.

El 12 de desembre, els alumnes que volien fer l'examen teòric van haver de desplaçar-se a Barcelona. «Molts es van estimar més esperar poder fer la prova a Manresa, però en la teòrica no hi ha tants problemes», afegeix Gallego.