L'Ajuntament de Manresa va destinar el 2018 un total de 32.098 euros a netejar pintades i grafits a diverses zones de la ciutat. Per a aquest 2019 la previsió és dedicar-hi la mateixa quantitat de diners i també d'hores de feina, 47 jornades de neteja, per reduir el nombre de pintades a la ciutat.

La major part de les actuacions es van dur a terme al Centre Històric de la ciutat, al passeig de Pere III i el seu entorn i també a espais vinculats al turisme com els camins d'accés a la torre de Santa Caterina; el camí de la Cova, la capella de la Guia, la passera sobre la Via de Sant Ignasi, el parc de la Seu i la plaça de Sant Ignasi. Es van fer altres intervencions puntuals i també en cases particulars.

L'actuació va ser a càrrec del servei de neteja de l'Ajuntament de Manresa, que depèn de la regidoria de Qualitat Urbana, Mobilitat i Serveis. La regidoria de Barris i Acció Comunitària també ha participat en una part dels treballs. En aquest cas, el desembre passat va realitzar una acció de neteja a la plaça de la Reforma, a la plaça de Gispert i al passeig del Riu amb un cost de 3.000 euros.

L'Ajuntament ha fet una crida a la col·laboració i la corresponsabilitat de la ciutadania per mantenir neta la ciutat. El juliol passat el ple municipal va aprovar una proposició de la CUP per prioritzar la neteja de pintades de caire feixista, racista i sexista dels car-rers de Manresa.