En el marc de les activitats previstes per la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura, les regidories de Mobilitat i d'Ensenyament de l'Ajuntament de Manresa van proposar repetir la formació en transport públic urbà «Viatjo amb tu», elaborada per l'AMTU (Associació de Municipis amb Transport Urbà). Així, més de 400 alumnes de primer d'ESO de 8 centres de secundària han rebut la formació «Viatjo amb tu», que ha estat impartida per tècnics municipals en un total de 25 sessions d'una hora a l'aula. Aquesta setmana s'ha fet la darrera sessió.

Es tracta d'una formació didàctica en l'ús del transport públic urbà per tal que els alumnes es familiaritzin amb els principals elements que formen part del sistema de transport públic de la ciutat: vehicles, parades, línies, horaris, targetes. És una activitat que no comporta cap cost per al centre educatiu. Les sessions formatives del programa comencen amb una explicació del servei de transport públic urbà Bus Manresa (guia, plànol de línies, horaris del servei, bitllets, punts de venda, etc.) i es fa un exercici pràctic a l'aula de planificació d'un viatge des del centre escolar fins a un destí de Manresa.

Inicialment, també es reparteix una guia del bus urbà de la ciutat a tots els alumnes, així com un díptic informatiu de la targeta T-16 (títol que ofereix viatges gratuïts a tots els nens fins als 16 anys inclosos). S'informa com tramitar la targeta.

Durant la sessió, es visualitza diversos vídeos de l'activitat en els quals una formadora explica com viatjar amb transport públic. Tracta sobre diferents aspectes pràctics de com utilitzar l'autobús (validacions de bitllets, seients reservats, indicacions al conductor per tal que faci la parada...), així com aspectes de civisme, com ara el comportament dins l'autobús i les esperes a la parada. Tot seguit es reparteixen diferents fitxes del programa «Viatjo amb tu» que fan conjuntament tota la classe amb el tècnic formador.