Segueix-nos a les xarxes socials:

Creu Roja premia un sistema per guiar discapacitats en el què ha col·laborat Ampans

El guardó es lliurarà en el marc del Mobile World Congress de Barcelona

Creu Roja premia un sistema per guiar discapacitats en el què ha col·laborat AmpansArxiu Particular

L’aplicació App&Town Compagnon, desenvolupada per Mass Factory amb la col·laboració del Grup Sant Pere Claver i Ampans, rep el dimarts 26 de febrer el Premi Creu Roja a la Innovació Tecnològica en el marc del Mobile World Congress de Barcelona.

L’app és un sistema per a persones amb discapacitat intel·lectual, física i sensorial o altres trastorns cognitius que guia de forma precisa i en monitoratge constant la persona usuària de l’aplicació des d’un centre de control.

El jurat del premi destaca l’aprofitament de la tecnologia que App&Town Compagnon realitza per a fins humanitaris. A més, la Creu Roja posa en valor la maduresa i adaptabilitat a diferents entorns de l’aplicació, que tot just acaba de celebrar el seu primer aniversari de funcionament amb més de 4.000 viatges assistits.

L’aplicació funciona a l’àmbit del sistema integrat de transport metropolità de l’ATM de l’Àrea de Barcelona, l’àrea metropolitana de Madrid, i a les ciutats canadenques de Laval i Longueil. Les entitats participants valoren la contribució d’aquest sistema com a eina facilitadora de la participació comunitària i la inclusió social de les persones amb discapacitat.

Els principals beneficis que s’han detectat a nivell d’inclusió per a les persones usuàries són la millora en la capacitat de la seva autonomia, en la seva llibertat de moviments i l’increment de la seva autoestima.

App&Town Compagnon és un projecte en el qual també participen l’Hospital Mare de Déu de la Mercè de Germanes Hospitalàries, la Fundació Tallers, la Fundació ADIMIR i la Fundació ONCE, i compta amb el suport d’entitats com “la Caixa”, Samsung, l’Autoritat del Transport Metropolità, la Fundació Vodafone España i l’Ajuntament de Barcelona.

Prem per veure més contingut per a tu