Amb motiu de la 22a Fira de l'Aixada, celebrada el cap de setmana passat, Manresa Turisme va augmentar els seus punts d'informació. A banda de l'Oficina de Turisme, en va instal·lar tres més: a la Plana de l'Om, a la plaça Major i davant de l'entrada al carrer del Balç. Van atendre un total de 3.714 consultes, el 71% de les quals de visitants de fora de Manresa.

L'atenció es va fer de manera ininterrompuda de les 10 del matí a les 8 del vespre, tant dissabte com diumenge, si bé el dissabte va ser el dia que n'hi va haver més. Al punt d'informació de la Plana de l'Om, una de les portes d'entrada al nucli de la fira, es van registrar 1.637 atencions. D'aquestes, el 39% van ser de manresans i el 61% restant van ser de visitants de fora de la ciutat: el 17% de poblacions de la comarca del Bages, el 8% de Barcelona i el 6% de l'Estat espanyol, de ciutats com Madrid, València i Alacant.

El 3% de fora d'Espanya

Destaca que el 3% van ser de turistes de països de fora d'Espanya, com Àustria, Rússia, Regne Unit, Estats Units i Argentina.

El punt d'atenció de la plaça Major, centre neuràlgic del mercat medieval, situat davant de l'Oficina de Turisme, va sumar, juntament amb l'oficina, 1.163 consultes. En aquest cas, les dels visitants de fora de Manresa es van enfilar fins al 78%. Destaquen el 15% de visitants de Barcelona, el 13% dels dos Vallesos i el 10% del Baix Llobregat. També es va registrar el 3% de turistes de la resta de l'Estat espanyol i, com a la Plana, d'altres països com Alemanya, Regne Unit, Veneçuela, Mèxic i Iran.

Finalment, el punt d'informació de la Baixada del Pòpul, a l'entrada del carrer medieval del Balç, que va acollir l'exposició de recreació històrica Retabulum, amb més de 10.000 visitants, va fer 914 atencions: el 74% de visitants de fora de la ciutat, el 15% de la comarca del Bages, el 13% de Barcelona i l'11% del Vallès Occidental. També a aquest punt es van adreçar turistes de la resta d'Europa i de països com Brasil, Colòmbia, Xile i Indonèsia.