L'empresari Sebastià Catllà i la Comunitat de Sant Egidi de Manresa van recollir ahir els guardons individual i col·lectiu de la tercera edició dels Premis Sèquia, que lliuren la Fundació Aigües de Manresa-Junta de la Sèquia i la Fundació Universitària del Bages-UManresa amb l'objectiu de fer un reconeixement públic a persones i institucions que treballen amb actitud positiva i constructiva en benefici del progrés de la societat manresana.

Sebastià Catllà va agrair el reconeixement assegurant que no n'era l'únic mereixedor i que, en el seu cas, l'havia de compartir amb totes aquelles persones que li han permès dedicar part del seu temps a activitats vinculades a la iniciativa social: la família i els socis de la seva empresa, Oliva Torras.

De la seva banda, Pere Sobrerroca, en representació de la Comunitat de Sant Egidi, va vincular la història de la Sèquia amb l'activitat de l'entitat i va assegurar que la ciutat necessita reptes com el retrobament «de la força d'un nosaltres que no exclogui ningú, que confongui els manresans de sempre amb els que hi han arribat per viure-hi, que sigui punt de trobada de gent d'edats, cultures i idees diferents». La història de la Sèquia, va dir, «ens ensenya que els miracles són possibles si tots hi treballem».

L'acte el va obrir Valentí Martínez, director general de la FUB, recordant que el premi va néixer amb la voluntat de posar en relleu que l'actitud és el que marca la diferència. Josep Alabern, vicepresident de la Fundació Aigües de Manresa-Junta de la Sèquia, va posar en relleu que tots els premiats tenien en comú que, a més de defensar uns valors, han treballat per dur-los a la pràctica i per fer-los realitat. Finalment, l'alcalde Valentí Junyent va afirmar que «els guardonats ens fan sentir orgullosos de ser manresans».