Una família de Manresa ha denunciat una treballadora de la residència d'avis de la Font dels Capellans per presumptes maltractaments a un avi de 97 anys, J.G.M., segons ha pogut saber Regió7. Els fets haurien tingut lloc divendres a la nit a la residència assistida que el Grup Eulen gestiona al barri de la Font, on és ingressat l'avi des de fa tres anys. La direcció del centre ha declinat fer declaracions però afirma que mantindrà reunions internes per aclarir els fets.

La cuidadora denunciada feia un any i mig que treballava en aquest centre. La de divendres, però, era la seva última nit a la residència perquè finalitzava la substitució que estava fent d'una altra auxiliar geriàtrica. Després del presumpte maltractament, la direcció del centre s'hauria compromès amb la família afectada a no tornar a contractar en un futur la cuidadora acusada, «de forma preventiva», segons han explicat fonts de la família de l'avi.

Els fets, segons l'escrit de la denúncia que la família de J.G.M. ha presentat als Mossos d'Esquadra i a la qual ha tingut accés aquest diari, es van produir divendres a quarts de 10 de la nit. L'ancià era a la seva habitació fent manualitats quan la cuidadora va entrar per posar-lo al llit. Ell li hauria demanat 5 minuts més per poder acabar les manualitats, fet que hauria provocat una resposta agressiva per part de la treballadora, segons denuncia la família, que explica que l'auxiliar hauria dit cridant «aquí mano jo i es farà el que jo digui», i hauria sacsejat el cap de l'home. La cuidadora també hauria agafat l'home per darrere de les orelles i li va causar lesions.

El personal de la residència es va adonar de l'incident, segons l'escrit de denúncia, quan la víctima es va posar a cridar i a demanar auxili. Les lesions que presentava no eren greus i per això la residència no va avisar la família fins a l'endemà al matí, quan la filla de J.G.M. va anar a visitar-lo i la infermera en cap li va explicar la incidència. Segons fonts de la família contactades per aquest diari, la treballadora va actuar «de forma violenta, amb ràbia, perquè era el seu últim dia de feina i ho va pagar amb l'avi».

J.G.M. va ser traslladat a l'Hospital Sant Joan de Déu de Manresa per la mateixa família després de conèixer la suposada agressió. Segons les mateixes fonts, personal de la residència de la Font dels Capellans va informar la família de les pautes quan hi ha hagut una suposada agressió, que són anar a l'hospital perquè un metge pugui valorar les lesions i fer-ne un informe mèdic, que després servirà per posar la denúncia. Amb l'informe de les lesions, la família es va adreçar als Mossos a posar una denúncia. La família ha assegurat a aquest diari que mai abans havien tingut cap incident amb aquesta cuidadora i que, de fet, «ni la coneixem».

La directora de la residència, Anna Valverde, ha declinat valorar l'incident a aquest diari mentre no s'hagi aclarit el cas denunciat.