Escàs poder de convocatòria ahir a Manresa a la xiulada pública contra la Renfe, organitzada davant de l'estació. Només dotze persones van respondre a la crida de la Plataforma pel Transport Públic a la Catalunya Central. L'acte es feia de forma simultània en altres llocs del país.

A Manresa, dotze persones vinculades a la plataforma es van reunir ahir al migdia davant de l'estació de Manresa, van desplegar una pancarta amb el lema «Per un servei públic i digne» i, armats amb xiulets, van començar a fer una xiulada de protesta, de la qual van ser testimonis els passatgers que en aquell moment acabaven d'arribar en un tren a la capital del Bages. L'acte, que es va allargar durant uns minuts, es va convocar arran dels dos accidents mortals que hi ha hagut en els últims quatre mesos a la línia R4, entre Manresa i Terrassa.

Ahir al migdia, les plataformes de Trens Dignes de l'Ebre, el Priorat i el Maestrat, conjuntament amb una vintena d'entitats més, també van promoure una xiulada per denunciar la manca d'inversions en la xarxa ferroviària estatal de mitjana i llarga distància. Les concentracions, sota el lema «Xiulem pel tren», també es van celebrar a Salou, València i Onti-nyent (al Pais Valencià).