En els darrers anys l'Escola Agrària de Manresa i l'Era, Espai de Recursos Agroecològics, han programat diverses formacions al voltant de les plantes bioindicadores de la mà de Gérard Ducerf i el seu equip, que han introduït els assistents a la interpretació de l'estat dels terrenys agraris a partir de les herbes que hi creixen. Ducerf, botànic de camp i agricultor ecològic, és autor de "L'encyclopédie des plantes bio-indicatrices" i fundador de l'entitat Promonature.

Un any més, l'escola té la sort de tornar a comptar amb l'expert francès per organitzar tres noves jornades tècniques.

El 25 i el 28 de març es realitzaran sengles sessions introductòries d'aquesta temàtica a Balaguer i a Castelló d'Empúries respectivament.

El 27 de març Ducerf serà a Manresa per aprofundir en el paper bioindicador de les plantes i, en concret, com a detectores de contaminacions al sòl, així com per apuntar estratègies de bioremediació d'aquests sòls.

Degut a la nombrosa demanda de places, finalment la jornada no es farà a Can Poc Oli com estava previst sinó a les dependències que l'Escola Agrària de Manresa té a la FUB. És gratuïta però cal inscriure's prèviament a través de l'Escola Agrària de Manresa (Tel. 93 874 90 60) o a l'enllaç https://goo.gl/Jv3w7x. També us hi podeu inscriure a través del servei de preinscripcions a jornades del PATT del portal RuralCat