Segueix-nos a les xarxes socials:

«S'ha d'adequar per acollir noves expressions artístiques»

Com a actor, creu que Manresa necessita un espai dedicat a les arts escèniques?

Sí, i no només amb visió de futur sinó de present, perquè el Conservatori potser no és tan espectacular com el Kursaal pel que fa a títols, però s'està fent servir molt i té molta ocupació. Ja està complint aquesta funció.

Pot ser un bon lloc també en l'àmbit acadèmic?

Sí. És necessari i és possible, però s'hi han de dedicar moltes energies. El Conservatori és un edifici molt emblemàtic, cèntric, amb molt espai, i s'hi hauria de fer una inversió important per rentar-li la cara, integrar-lo amb el centre de la ciutat, i convertir-lo en un espai del segle XXI.

En l'àmbit artístic també té possibilitats?

Sí. Al segle XXI també en el món artístic s'estan trencant motlles, i soc partidari de pensar en futur, d'integrar diferents moviments, la dansa, el teatre, i també el món audiovisual i digital. Per encabir tot això, caldria reformar-lo gaire?

Força, tant per dins com per fora. Exteriorment té un aspecte molt gris i tancat, poc atractiu. S'hauria d'obrir a l'entorn. I pel que fa a l'interior, és vell, s'ha d'arreglar i condicionar per a aquestes possibles altres arts que hi puguin venir. Sense perdre el passat, aquest edifici s'ha de repensar i donar-li vida.

Quant de temps compta que pot passar per veure-ho fet realitat?

Pensant en màxims, ho veig molt difícil a curt termini, i només una mica possible a mitjà termini. Però es poden anar fent petites coses sempre que es tingui clar on es vol arribar. El que s'ha d'evitar és fer pedaços.

Prem per veure més contingut per a tu