Segueix-nos a les xarxes socials:

Manresa celebra la Nit dels Amfibis la vesprada de dissabte

Es tracta d'una jornada participativa per inventariar i identificar els diferents amfibis que es troben dins del terme municipal de la ciutat

Manresa celebra la Nit dels Amfibis la vesprada de dissabteParc de la Sèquia

La capital del Bages viurà una nova experiència aquest dissabte 6 d'abril, la Nit dels Amfibis, una jornada participativa, gratuïta i adreçada a tots els públics. L'objectiu és inventariar i identificar els diferents amfibis que es troben dins del terme municipal de Manresa.

La sessió, que començarà a les 18 h al Casal de les Escodines, comptarà amb una xerrada a càrrec de Ferran Fitó, biòleg i soci de la Societat Catalana d'Herpetologia, que explicarà la biologia dels amfibis, el seu estat de conservació i apunts d'identificació de les diferents espècies.

Els participants rebran, també, les instruccions necessàries per contribuir a la Nit dels Amfibis, aprendre a identificar-los i geolocalitzar-los.

A partir de les 20 h els grups sortiran per fer el treball de camp, que es posarà en comú a partir de les 22.30 h. Qui vulgui es podrà quedar fins les dotze de la nit per aprendre'n més i revisar les identificacions. Tot i que durant la posada en comú hi haurà un petit refrigeri, es recomana als assistents portar sopar.

SOS Amfibis

En els darrers anys s'han detectat diversos nuclis poblacionals aïllats d'amfibis a diversos punts dins la ciutat de Manresa. El seu coneixement és, però, escàs i dispers. Per aquest motiu des de la regidoria d'Entorn Natural de l'Ajuntament de Manresa s'ha encarregat un projecte de seguiment dels amfibis, uns animals que a nivell global estan patint un fort declivi, que ha de permetre conèixer-ne l'estat de conservació i esdevenir una eina per a regular i millorar la qualitat del seu hàbitat i del conjunt de l'entorn natural.

En el marc d'aquest estudi, s'ha organitzat la present jornada de formació i participació ciutadana, en que es proposa als participants que explorin el màxim nombre de punts d'aigua, i duguin a terme un cens auditiu fent gravacions i fotos d'amfibis.

Tothom qui ho vulgui pot participar de la jornada, prèvia inscripció a l'adreça de correu meandre.meandre@gmail.com. Per facilitar la logística, l'assistència es limitarà a 50 participants.

Prem per veure més contingut per a tu