Segueix-nos a les xarxes socials:

L'Ajuntament de Manresa s'il·luminarà de color lila per conscienciar sobre el lupus

L'objectiu d'aquesta acció és sensibilitzar sobre una malaltia crònica que afecta aproximadament una de cada 10.000 persones, principalment les dones

L'Ajuntament de Manresa s'il·luminarà de color lila per conscienciar sobre el lupus| AJ Manresa

La façana de l'Ajuntament de Manresa s'il·luminarà de color lila aquest divendres 10 de maig, de les 21 a 22.30 hores, amb motiu del Dia Mundial del lupus i amb l'objectiu de conscienciar i sensibilitzar sobre aquesta malaltia i enc ol·laboració amb l'ACLEG (Associació Catalana del Lupus Eritematós Generalitzat).

El lupus és un tipus de malaltia autoimmune, un trastorn del sistema immunitari que identifica erròniament les cèl·lules pròpies com a estranyes i produeix anticossos que lesionen els teixits i els òrgans propis (auto-anticossos). Això pot perjudicar diverses parts del cos, com les articulacions, la pell, els ronyons, el cor, els pulmons, els vasos sanguinis i el cervell.

Lupus significa llop en llatí i la malaltia s'anomena així perquè l'erupció que sovint produeix a la cara és similar a les taques de la pell d'un llop.

Afecta aproximadament una de cada 10.000 persones, més dones que homes (nou de cada deu casos són dones) i pot presentar-se a qualsevol edat, però és més freqüent entre els 15 i els 40 anys.

Amb un seguiment i un tractament adequat, més del 90% de les persones amb lupus tenen una expectativa de vida normal. La malaltia es pot presentar en diferents graus i intensitat, però la major part dels casos són lleus o moderats.

Prem per veure més contingut per a tu