Avui arrenquen les festes d'estiu del Barri Antic i de Valldaura amb programes que sumen prop d'una trentena de propostes lúdiques.

Al Barri Antic, avui el Casal-ot i Joves del Nucli Antic oferiran una tarda de jocs infantils entre els car-rers de la Mel i d'Urgell, de 2/4 de 6 a 2/4 de 8. A les 10 de la nit sortirà una caminada popular nocturna de la plaça Major fins a la torre de Santa Caterina. Es baixarà de tornada pel Congost i el passeig del Riu i es podrà prendre un refrigeri i fer un tast de vi del Pla de Bages. Cal portar un llum frontal o de mà per al recorregut.

Demà hi haurà una matinal de jocs infantils a la Plana de l'Om, de les 10 del matí a les 2 del migdia. En un altre escenari, a 2/4 d'1 del migdia a la plaça del Carme, vermut musical. I, a la nit, sopar solidari sota els porxos de l'ajuntament, a 2/4 de 10, a 5 euros el tiquet, a benefici de Càritas.

Diumenge, a la 1 del migdia, concert vermut, a càrrec d'alumnes de l'orquestra infantil Llum de Manresa, i entrega del premi de balcons florits, als porxos de l'ajuntament, amb un pica-pica. A la plaça del Carme, al migdia, maridatge musical.

Al barri de Valldaura, aquest matí començarà el programa amb una caminada seguida de campionat de dòmino per parelles i, a 2/4 de 5 de la tarda al casal La Nostra Llar, directe amb Rossend. Al casal hi haurà exposicions de vestits de paper i de manualitats i labors.

El pregó de festes serà a 2/4 de 9 del vespre a càrrec de Neus Comellas, regidora en funcions de Projecció de Ciutat i Festes.

Demà, a 2/4 de 10 del matí, cercavila amb batucada amb minigeganters i l'animador Moi, amb sortida de la plaça 8 de Març. En aquest mateix escenari, a les 11 del matí, espectacle d'animació infantil amb Moi, seguit de festival d'escuma i vermut musical amb la Big Band Fedac Manresa.

A la tarda, mentre a La Nostra Llar es fa el campionat de billar i el lliurament de premis del de dòmino, al Globus Bar s'oferirà un espectacle musical amb MTM. Per acabar el dia hi haurà un sopar popular seguit d'un xou musical dels 80 a la plaça 8 de Març.

Diumenge, els matiners tenen petanca a les 8 i, a les 10, concurs de dibuix infantil amb matinal de country fins al migdia. A 2/4 d'11, xocolatada popular, i a 2/4 d'1 del migdia, concert amb Blue Bell.

A 2/4 de 6 de la tarda, exhibició de l'escola de dansa Julieta Soler i a 2/4 de 8, botifarrada popular i fi de festa.