Segueix-nos a les xarxes socials:

Manresa té aquest estiu 143 terrasses al carrer, la segona xifra més alta en 12 anys

La xifra rècord va ser fa dos anys, amb 153 A partir del 2011 ja van fer un salt quantitatiu important en superar el centenar, una xifra que viu des d'aleshores un increment sostingut, amb alguns pics a l'alça, com els del 2012 i el 2017

Aquest estiu, a Manresa hi ha 143 terrasses. És la segona xifra més alta dels darrers dotze anys. El rècord cal buscar-lo fa dos anys. El 2017 es van posar 153 terrasses.

Si es comparen les xifres dels darrers dotze anys, que són els que fa que aquest diari sol·licita a l'Ajuntament anualment aquesta informació, es pot veure que el primer salt quantitatiu ja es va fer el 2011, en què es va passar de 65 llicències a 107, quantitat que va suposar un increment del 64%. A partir d'aquell any, el creixement ha estat sostingut per sobre del centenar de terrasses, amb dos pics: el 2012, amb 130, i fa dos anys, amb les esmentades 153. Del 2008 al 2019 pràcticament s'han multiplicat per tres.

A les taules i cadires al carrer, que es regeixen per l'ordenança reguladora de les autoritzacions de terrasses de restauració i el seu mobiliari a l'espai públic, aprovada el 2014 i que es va actualitzar el 26 de juny del 2015, s'hi sumen els quioscos de concessió municipal.

Aquest any s'ha convocat el concurs per a la concessió del quiosc del Quimet, atès que qui l'ha regentat els darrers tres anys, Jep Garcia i anteriorment durant 28 anys seguits, no ha renovat la llicència per un quart any perquè es jubila. Fins demà hi ha temps per presentar les ofertes per fer-ne l'explotació. L'Ajuntament calcula que sabrà el resultat final la setmana del 15 de juliol. La concessió, cal remarcar-ho, va força tard, tenint en compte que ja fa setmanes que les taules i cadires al carrer tenen requesta.

Quant als altres tres quioscos que hi ha al passeig de Pere III, que també funcionen per concessió municipal -el Bar Plaça, el Canaletes i el Quiosc del Mig-, que actualment té adjudicats la mateixa empresa, Diesa, els contractes no s'extingiran fins al maig del 2020, quan l'Ajuntament haurà de convocar un nou concurs.

Prem per veure més contingut per a tu