Segueix-nos a les xarxes socials:

Ampans va acompanyar el 2018 2.125 persones amb discapacitat

En els darrers cinc anys la fundació del Bages ha doblat el nombre d'acompanyaments

Ampans, fundació que treballa per la inclusió sociolaboral de les persones amb discapacitat intel·lectual i amb necessitats de suport, va atendre durant l'any passat 2.125 persones d'entre 22 mesos la més petita i 86 anys la més gran, a través dels diversos serveis i programes de suport de l'entitat.

En els darrers 5 anys Ampans ha doblat el nombre de persones que acompanya en serveis d'escola, formació, treball, centre ocupacional i centre de dia, i serveis residencials i llars, entre d'altres. Prop de la meitat de les persones que acompanya l'entitat reben atenció de forma diària. On s'observa una tendència de creixement més important en els dar-rers anys és en els serveis de formació i d'inserció laboral. L'any passat Ampans va atendre 839 persones, a qui el servei d'inserció va acompanyar en la recerca de feina, i va aconseguir 167 insercions laborals, 115 de les quals a diverses empreses del Bages i la Catalunya Central. La resta es van assolir en llocs de treball creats per Ampans a través dels projectes propis que emprèn o en altres centres especials de treball. La majoria de llocs de treball s'han aconseguit en el sector serveis, i la resta en indústria i comerç. La meitat d'aquests contractes laborals són persones amb discapacitat intel·lectual i malaltia mental, i la resta d'altres col·lectius amb necessitats de suport, persones menors de 25 anys sense feina, persones migrades, persones aturades de llarga durada i més grans de 45 anys. Entre els projectes comercials que va impulsar Ampans l'any passat hi ha la posada en marxa d'unes noves instal·lacions per a la secció de Serveis a la Indústria (manipulació i suport en processos productius d'empreses fabricants i de distribució) i la secció de medi ambient (recollida selectiva i deixalleries), que donen feina a més d'un centenar de persones.

Al 2018 l'entitat va celebrar el desè aniversari del restaurant Canonge, un projecte que dona feina a 13 persones, de les quals 10 amb discapacitat intel·lectual, i també va ser l'any de ple rendiment del supermercat que Ampans va franquiciar amb Caprabo, i que també durant el 2018 donava feina a 10 persones amb discapacitat. El supermercat és al carrer Barcelona de Manresa.

Prem per veure més contingut per a tu