El manresà Antonio Espinosa ja no forma part de l'executiva nacional de Ciutadans, de la qual ha estat membre des del 2008. La renovació de l'executiva ha suposat la seva marxa. Espinosa, com va explicar ahir a Regió7, es va assabentar diumenge que l'havien fet fora del moll de l'os del partit a través de la trucada que li va fer el seu secretari general i número dos, José Manuel Villegas. «Em va dir que hi havien donat voltes i que, per aconseguir uns equilibris diferents, havien pres la decisió».

Per al polític, el seu és un relleu natural que no té res a veure «amb el que es comenta d'una purga» dels membres més crítics amb les noves directrius que està agafant el partit liderat per Albert Rivera.

Espinosa, que és diputat al Parlament, ha format part de l'executiva nacional de Ciutadans des del 2008. Primer, com a secretari d'Acció Política i d'àrees sectorials, i a partir del 2016, de Foment. «Vaig entrar-hi perquè l'Albert [Rivera] va decidir que era convenient que hi fos i ara ha considerat que hi ha altres persones que ho poden fer tant o més bé que jo. En realitat, no hi ha res més», assegurava ahir el manresà. Rivera va fer saber els canvis a l'executiva als membres del Consell General de Ciutadans reunits ahir a Madrid.

Satisfet de la feina feta

Espinosa recordava que ha format part de l'executiva nacional «ininterrompudament» durant onze anys i valorava que la seva «tasca ha estat positiva». Al seu entendre, fruit de la feina feta pel partit en general, Ciutadans «està creixent a tot Espanya. Tenim els millors resultats que podíem somniar el 2006 i 2007».

Quant a la marxa de peces importants de les darreres setmanes, entén que, «com a tots els partits, hi ha algunes diferències. També és veritat que quan es posa en marxa alguna estratègia pot haver-hi qui la comparteixi més o menys, però se li ha de donar una oportunitat i veure com va. Es podrà avaluar d'aquí a un temps i, si els resultats són positius, s'haurà encertat i, si no, caldrà canviar-la i recompondre-la». Al seu entendre, «el més fonamental en què s'està canviant és en la idea que no es vol ser un partit frontissa sinó un partit de govern i una alternativa tant al PSC com al PP».