Segueix-nos a les xarxes socials:

Receptari i tallers perquè les persones amb demència puguin seguir cuinant

La Fundació Catalunya La Pedrera, impulsora de "Cuinant la memòria. Receptes perquè no se'ns en vagi l'olla!", organitza el primer taller el 24 de setembre a l'espaiSocial de Manresa

Receptari i tallers perquè les persones amb demència puguin seguir cuinant

La Fundació Catalunya La Pedrera, amb la col·laboració de la Fundació ACE i la Fundació Alícia, han creat el receptari "Cuinant la memòria. Receptes perquè no se'ns en vagi l'olla!". El receptari s'adreça a persones amb principi de demència com a eina per facilitar que segueixin cuinant de manera autònoma en el seu dia a dia, amb aliments bons, sans i senzills de preparar, adaptats a les seves necessitats.

Per donar continuïtat al projecte, el dimarts 24 de setembre a les 10 del matí les persones amb demència participants del programa de Reforç de la Memòria i la Salut (REMS) de l'espaiSocial de Manresa participaran en un taller que els ensenyarà a fer servir el receptari correctament. En primer lloc, aprendran a planificar els seus àpats diaris amb aliments bons i equilibrats; i a més, veuran demostracions culinàries en directe i hauran d'elaborar plats en petits grups seguint les indicacions pertinents, amb l'ajuda de cuiners de la Fundació Alícia.

Al llarg de l'any és previst realitzar un taller a cadascun dels 23 espaisSocials que la fundació té repartits per Catalunya. D'aquesta manera, tots els participants del programa de Reforç de la Memòria aprendran a fer-la servir i podran aplicar els coneixements adquirits a la seva vida diària.

El receptari

El receptari "Cuinant la memòria" neix amb un únic objectiu: fomentar la cuina com a activitat quotidiana promovent que les persones que tenen alguna afectació en la cognició continuïn cuinant i mantinguin actives les seves capacitats el màxim de temps possible. D'aquesta manera, s'afavoreix que portin una bona alimentació i una dieta equilibrada, així com la millora de la seva qualitat de vida i el seu benestar emocional

Prem per veure més contingut per a tu