Segueix-nos a les xarxes socials:

Milers de persones caminen per la C-16 en la segona etapa de la Marxa per la Llibertat

Segons la Policia Local de Manresa 8.600 persones han començat la caminada al Congost

This browser does not support the video element.

Unes dues mil persones inicien a Manresa la segona etapa de la Marxa per la Llibertat

Tot i que amb mitja hora de retard, 8.600 persones, segons la Policia Local de Manresa, s'han reunit aquest matí a la capital del Bages per iniciar la segona etapa de la Marxa per la Llibertat. Els participants han abandonat a dos quarts de nou la zona del Congost, on alguns d'ells han fet nit, i caminen ferms en direcció a Sant Quirze del Vallès, punt i final d'aquesta jornada.

Tal i com s'ha anunciat per megafonia, després d'esmorzar i agafar forces la marxa ha arrencat a dos quarts de nou del matí, més tard del previst i amb una temperatura poc agradable. La caminada s'ha iniciat al Passeig de Sant Joan amb la presència de gent de totes les edats i ha enfilat cap al Passeig del Riu.

Els càntics i proclames que van retronar ahir durant hores a la C-16 en la primera etapa entre Berga i Manresa, s'han tornat a sentir ben fort a primera hora del matí. «Llibertat presos polítics» o «Independència» s'han barrejat amb les discussions i converses sobre el panorama polític que tenien els manifesants mentre avançaven pas a pas.

El recorregut d'aquest dijous ha transitat per la C-55 fins a Sant Vicenç i llavors s'ha entrat a l'autopista C-55C-16. En el primer tram, els Mossos han desviat el trànsit per la C-16. A quarts d'onze del matí, la marxa ha arribat a Castellgalí. A mesura que la marxa anava avançant, més manifestants s'afegien a la columna. No s'ha realitzat parada per esmorzar i el ritme és ben viu.

A les 14.00 hores la Marxa ha arribat a Vacarisses, on s'ha realitzat una parada per dinar. Allí, uns 500 bagencs han agafat la R4 cap a Manresa per tornar cap a casa, cansats però amb la intenció de tornar-hi demà per arribar a Barcelona.

Intercanvi d'insults a Castellgalí

Al pas per Castellgalí, uns veïns amb una bandera d'Espanya i una pancarta que posava «CDR terroristes» han increpat els participants a les marxes i hi ha hagut intercanvi d'insults entre els dos bàndols.

La segona etapa de la Marxa per la Llibertat tindrà 40 quilòmetres i la columna que ahir ja va arrencar des de Berga i avui ho ha fet de de Manresa s'unirà amb la columna provinent d'Osona.

{C} GMv2|pTipoComp=fotos&pIdGaleria=5da81347897ae0645e5e4a15|GMv2

Veure Galeria

Elisenda Paluzie, presidenta de l'ANC, era al Congost aquest matí. Paluzie realitzarà un tram de la caminada al costat dels manifestants.

En declaracions a Regió7, ha afirmat que existeix preocupació per la situació que s'està vivint al país i ha enviat dos missatges: "Estem molt preocupats per la situació i pels ferits, alguns de gravetat. Volem donar dos missatges: un a l'estat, principal responsable d'aquesta violència. Quin exemple està donant als joves de 20 anys, en plena formació política, amb líders gran defensors de la no violència condemnats a presó per sedició? L'altre missatge és per als independentistes: l'1-O va tenir èxit perquè hi havia un projecte polític, ara si no es recupera una unitat de projecte i es defineix un horitzó, no es podrà canalitzar. Sense resposta política la mobilització popular acaba faltada", ha explicat.

Prem per veure més contingut per a tu