L'augment d'actes al carrer i l'aplicació del pla de xoc de les Escodines després de la violació en grup denunciada són els factors que va argumentar la regidora de Recursos Humans, Montserrat Clotet, per eliminar el topall de 80 hores a l'any, durant el 2019, per agent de la Policia Local de Manresa.

La decisió es va prendre prèvia ratificació de la seva inclusió a l'ordre del dia per raons d'urgència i va implicar haver de modificar allò establert a l'article 13 de l'Acord sobre condicions econòmiques, socials i de treball de l'Ajuntament de Manresa.

La decisió plenària es va prendre després que el cap de la Policia Local fes un informe, dilluns passat, en què manifestava la necessitat d'autoritzar sobrepassar el límit de 80 hores extres a l'any per als agents de la Policia Local.

Tot seguit es va convocar de forma extraordinària la mesa de negociació de la funció pública, que va acordar deixar sense efecte el límit per a aquest any d'hores extres dels policies.

El pagament d'hores extres ha de respondre a serveis que siguin extraordinaris realitzats fora de la jornada ordinària de treball, i en cap cas podran ser fixes en la seva quantia ni periòdiques en la meritació.