La manresana Laura Oliva forma part de la llista d'En Comú Podem de cara a les eleccions al Congrés, que encapçala Jaume Asens, on ocupa el número 24. Una altra manresana, Anna Maria Querol, alcaldable a les darreres municipals, és al número 26 de la llista.

Oliva es va iniciar en política el maig de 2019 com a número 3 a la llista de Manresa en Comú de les darreres eleccions municipals i és responsable de Joves i feminisme dels Comuns a la Catalunya Central.

La seva tasca professional en el món de la sanitat com a infermera, diu Oliva, "té una relació directa amb la meva defensa en la garantia dels drets socials". Remarca, també, que "la gent jove som essencials, no només per implicar-nos en aquelles qüestions que ens interpel·len directament sinó en les que ho fan de manera col·lectiva".

Entre els temes que afecten els joves, creu fonamental assolir "l'accés a un habitatge digne i acabar amb la precarietat laboral". Qüestions que, creu, "el PSOE per ell sol no garantirà, fins i tot ho pot empitjorar si té temptacions i possibilitats de pactar amb la dreta".

Sobre les mobilitzacions que estem veient aquests dies, posa de manifest que li preocupen les declaracions d'alguns mitjans que generalitzen tractant-los de violents i vol destacar que la fermesa amb què els i les joves s'estan mobilitzant ha de ser constant i contundent també quan es tracti de la defensa de drets fonamentals com l'educació, la sanitat, el treball digne i la lluita antifeixista i feminista, l'ecologisme i la justícia social.

Així, la manresana farà campanya arreu del territori explicant les propostes de la confluència. "Cal convèncer les persones joves progressistes que, davant del context actual de crisi territorial i social puguin caure en la resignació, que hi ha una alternativa i que cap vot jove no s'ha de quedar a casa el 10N".