El primer dels dos dies de la vaga d'estudiants convocada pel Sindicat d'Estudiants a instituts i universitats va tenir, ahir, un seguiment irregular a Manresa.

La UPC, que el dia abans va estar tancada amb barricades fetes per un grup d'estudiants que hi havien passat la nit per afegir-se a la vaga indefinida convocada pel Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans, va iniciar la jornada amb normalitat i amb un seguiment de la vaga minoritari. Segons la directora, Rosa Argelaguet, només uns 150 alumnes de 900 s'hi van sumar. En aquest centre i a la FUB, que avui tanca per festa de lliure elecció, es van suspendre les activitats avaluables.

A la UManresa, cap estudiant del grup de Fisioteràpia de matí va fer vaga. La convocatòria tampoc va tenir incidència al quart curs de Logopèdia, on ningú va fer vaga. Tot i així, al grup de Logopèdia de la tarda el 75% dels estudiants no van assistir a classe. Tampoc ho van fer el 40% dels alumnes d'Infermeria. Pel que fa als grups d'Educació Infantil, a primer i segon el seguiment de la vaga va ser del 100% i, a tercer, del 80%, segons dades facilitades per la universitat manresana.

Pel que fa als instituts, el seguiment va variar segons el grup i el curs. Al Lacetània, el 50% dels estudiants d'ESO, batxillerat i CFGS es van sumar a l'aturada, mentre que el seguiment va ser majoritari als CFGM. Al Lluís de Peguera, uns 60 estudiants de tercer i quart d'ESO van anar a classe, d'un total de 260, mentre que, dels 400 de batxillerat, una quarta part (90-100) van assistir al centre. A Cal Gravat, el seguiment va ser del 28,8% a tercer d'ESO, del 71,7% a quart d'ESO, del 54% a primer de batxillerat i del 33,9% a segon. Pel que fa als grups de formació professional bàsica, el seguiment va ser del 100%. Al Pius Font i Quer, pocs alumnes es van afegir a la convocatòria. Només 10 estudiants d'ESO no van anar a classe, de 240, i de batxillerat és previst que avui faltin almenys 110 alumnes de 180 que tenen els dos cursos. Segons la direcció, no van demanar en el termini marcat fer vaga i, per tant, gairebé tots van anar a l'institut. De tercer i quart d'ESO, avui han demanat fer vaga una quarantena d'estudiants.

Al Manresa Sis, l'institut del Xup, on només hi ha un curs d'ESO (tercer), el seguiment va ser del 33%. De 63 alumnes, 24 no van anar a classe. 48 van demanar sumar-se a la vaga demà. El Guillem Catà també va registrar un seguiment irregular. Dels grups de tercer i quart d'ESO, pràcticament tothom va fer vaga. De batxillerat, el 75% dels alumnes de primer curs no van anar a classe ni tampoc ho van fer la meitat dels de segon. Als cicles formatius, l'assistència va ser molt diversa.