Amb motiu del Dia Mundial de la Diabetis, que s'escau el 14 de novembre, l'Associació de Diabètics de la Catalunya Central (AdCc), amb la col·laboració de diverses institucions i entitats, organitza set activitats entre els dies 12 i 27.

L'acte central, el dia 14, a les 6 de la tarda, serà a l'auditori de la Plana de l'Om, amb una taula rodona per parlar de la malaltia. Els ponents seran: Carles Vilardell, cap de Servei d'Endicronologia d'Althaia; Olga Colell i Míriam Chinchilla, infermeres educadores en diabetis d'Althaia; Aina Carbonés, mare d'un diabètic tipus I, i Joan Rexach, membre de la junta de l'AdCd i diabètic tipus II.

El programa d'activitats, que són gratuïtes, començarà dimarts vinent, de 10 a 12 del migdia, amb una taula informativa al mercat de la Font dels Capellans, on també es faran proves gratuïtes de glucèmia, organitzada per l'AdCc i l'Associació de Veïns de la Font dels Capellans amb la col·laboració del CAP Sagrada Família. El mateix dia, a les 6 de la tarda, a La Llar de Monistrol de Montserrat, hi haurà Montserrat Velasco, metgessa de família, que parlarà sobre «Què saps de la diabetis?».

El dijous 14 tindrà lloc la taula rodona. El dissabte 16, a les 10 del matí, caminada urbana a Berga, amb taula informativa al passeig de la Indústria. El dilluns 18, a les 6 de la tarda, grup d'intercanvi d'experiències a la sala de reunions del Centre Hospitalari de Manresa. El dimarts 19, xerrada a les 6 de la tarda, sobre disfunció erèctil i diabetis per Isabel Roig, metgessa de família del CAP Sagrada Família, al local La Nostra Llar de l'Associació de Veïns de Valldaura. Finalment, el dimecres 27, a les 4 de la tarda, hi haurà una xerrada sobre l'alimentació i la diabetis per Aurora Cruz i Ester González, infermeres del CAP Sagrada Família. Serà a la Sala Polivalent de la Font dels Capellans.