Els II Premis Llengua Nacional

a l'Ateneu Barcelonès de Barcelona van atorgar una menció especial a Fent País amb una dotació econòmica de 500 euros. Fent País és una cooperativa manresana que va crear l'única caixa regal del país amb activitats de lleure per a famílies.

El primer premi se'l va endur el celler Randé Masdeu de l'Espluga de Francolí.

El jurat va valorar que Fent País faci signar una declaració certificada de compromís on, entre d'altres, els col·laboradors (allotjaments, restaurants, empreses d'activitats?) es comprometin a contribuir al procés de normalització de la llengua catalana, garantint l'atenció al client que ho desitgi en aquesta llengua i donant-li prioritat en les seves comunicacions externes, ja siguin orals o escrites.

Un dels co-fundadors de Fent País, Nil Camprubí, en el seu torn de paraula va dir que «si som aquí després de 7 anys és en bona part gràcies al català, ja que una de les

motivacions que vam tenir els impulsors era la de llançar al mercat la primera capsa regal d'experiències feta 100% a Catalunya i en la nostra llengua».

Com va començar

La cooperativa Fent País va néixer l'abril del 2013 per iniciativa de cinc joves bagencs amb l'objectiu de crear una xarxa de petites empreses molt arrelades al territori que generin riquesa local i, a més, descobrir als catalans racons desconeguts, tradicions i maneres de fer pròpies.

A dia d'avui han generat un volum de reserves pels seus col·laboradors per valor de més de 4 milions d'euros i enguany esperen augmentar la facturació un 20% respecte a l'any passat.

Les capses regal d'experiència es poden trobar a 500 punts de venda a tot el territori, entre ells, a les botigues d'Abacus.

Es poden consultar a la web fentpais.cat