El govern municipal de Manresa ha volgut manifestar la seva condemna «més contundent» pels dos nous casos d'agressió sexual a dues noies, una de les quals menor d'edat, comeses aquest dilluns a la capital del Bages, presumptament per dos homes que ja han estat detinguts pels Mossos d'Esquadra. L'equip de govern expressa novament la seva «preocupació i consternació», especialment pel fet que «ja s'han donat altres casos similars anteriorment». Com a mostra de rebuig i de suport a les persones agredides, l'Ajuntament i el Consell Municipal de la Dona han convocat una concentració aquest dimecres a les 12 del migdia, a la plaça Major a la qual han assistit unes dues-centes persones.

La Policia Local de Manresa, que va col·laborar amb la intervenció d'ahir, està en contacte permanent amb els Mossos d'Esquadra, que s'han fet càrrec de la investigació. Igualment, l'equip de govern municipal s'ha posat en contacte amb els consellers d'Interior i de Treball, Benestar i Famílies de la Generalitat, així com la delegada del Govern a la Catalunya Central, per tal de compartir la informació sobre els fets i traslladar-los la preocupació de l'Ajuntament de Manresa. El consistori els ha exposat la necessitat de treballar en mesures concretes en la línia d'eradicar «la xacra de la violència masclista», que està afectant de «manera especialment notòria» la ciutat. Igualment, l'Institut Català de la Dona s'ha posat a disposició del consistori per treballar mesures de prevenció de possibles nous casos. Així mateix, l'Ajuntament farà les gestions oportunes per conèixer la situació del pis on van tenir lloc els fets i prendre les mesures que es considerin adients.

El consistori manresà vol recordar la seva «implicació i compromís inequívoc i incondicional» amb la defensa d'una societat igualitària i dels drets de la dona en «una societat encara avui patriarcal i masclista». Per això manifesta que no tolera «de cap manera» cap tipus d'agressió contra les dones, alhora que manifesta la seva voluntat de donar suport a les persones agredides i les seves famílies.