Segueix-nos a les xarxes socials:

Catalunya exhibeix potencial a 360 graus

Fins dimarts es pot veure en una cúpula a Sant Domènec una projecció rodada amb la tecnologia audiovisual més avançada

Catalunya exhibeix potencial a 360 grausmireia arso

A la plaça de Sant Domènec hi han muntat una cúpula de color blanc a l'interior de la qual, des d'ahir, es pot veure una projecció de cinc minuts que pretén treure pit sobre el potencial de Catalu-nya. Entre les imatges que s'hi projecten en 360 graus hi ha un partit de bàsquet al Nou Congost de Manresa i paracaigudistes de l'aeròdrom de Sant Fruitós de Bages. Malgrat que havia de començar a funcionar dijous, no ho va fer fins ahir a la tarda perquè la pluja va entorpir-ne el muntatge.

La cúpula, «Catalunya 360», forma part d'una exposició interactiva que es va poder veure al Palau Robert de Barcelona entre els mesos de març i juliol de l'any passat. Amb l'enunciat «Catalunya: 7,5 milions de futurs» i organitzada per la Generalitat, proposava un recorregut a través de xifres sobre informacions socials, econòmiques i culturals rellevants per imaginar com serà el país del futur.

Manresa és la primera ciutat on ha fet parada la cúpula, que tècnicament rep el nom de Dom Geodèsic. A l'interior, rodades amb la tecnologia audiovisual més avançada, presenta imatges filmades a Catalunya projectades a les parets circulars. S'estarà a la plaça de Sant Domènec fins dimarts vinent. S'hi podrà entrar de 10 del matí a 2 del migdia i de 2/4 de 5 de la tarda a 2/4 de 9 del vespre.

Entre d'altres, s'hi pot veure un naixement a l'Hospital Infantil i de la Dona de la Vall d'Hebron; les escultures de Josep Llimona al MNAC; el mercat del peix de Mercabarna; el quiròfan Optimus amb tecnologia 5G de l'Hospital Clínic; el Centre de Logística Mango a Lliçà de Munt; el Centre Nacional de Supercomputació; l'Institut-Escola Turó de Roquetes -on es veu una colla d'infants cantant; la cursa de Bombers de Barcelona; un partit del Baxi Manresa al Nou Congost, i l'aeròdrom de Saltamos.es a Sant Fruitós de Bages.

Ahir a la tarda, un dels primers grups de visitants van ser una colla d'estudiants. Quan van sortir van dir que era «xulo» però una va fer notar que «mareja una mica».

Prem per veure més contingut per a tu