Les autoritats sanitàries han confirmat el primer contagi del nou coronavirus (2019-nCoV) a Alemanya, un home de 33 anys que el va contreure durant un curs de capacitació de la seva empresa a la ciutat de Stockdorf d'una companya xinesa, que havia viatjat des de Xangai. Així, aquest es converteix en el primer cas a Europa en què la infecció va tenir lloc fora de la Xina.

Abans del seu viatge a Alema-nya, la dona havia rebut a Xangai la visita dels seus pares, procedents de la ciutat de Wuhan, on va sorgir el brot. Va tornar de la Xina el 23 de gener i es va trobar malament en el viatge de tornada. Segons el president de l'Oficina Regional de Baviera de Salut i Seguretat Alimentària, Andreas Zapf, la infecció es va produir «en un interval en què la dona xinesa encara no presentava símptomes».

L'afectat està aïllat en una clínica de Munic i ella també està sent tractada en un hospital. L'home «es troba bé, ahir -per dilluns-al matí va estar treballant», va avançar Zapf en roda de premsa.

De moment, no hi ha altres casos de persones amb símptomes d'aquesta malaltia a l'empresa ni en l'entorn pròxim.

Martin Hoch, director d'un grup de treball d'infectologia, va assenyalar que estan sent revisades unes 40 persones a l'empresa i la família de l'infectat.

El cas de Baviera és especial, ja que és un dels tres únics casos coneguts a tot el món en què la infecció es va produir fora de la Xina, el Japó i Vietnam.

Fins ara, gairebé totes de les aproximadament cinquanta infeccions registrades a França, els Estats Units, Tailàndia i altres països asiàtics van ser importats, ja que els afectats havien contret la infecció durant un viatge a la Xina, focus de la malaltia.