El director de l'Escola Joviat, Jordi Vilaseca, ha entrat a formar part com a membre de l'Acadèmia Catalana de Gastronomia i Nutrició, una corporació que té com a finalitat la investigació, la divulgació i la promoció del coneixement i l'observança de la cuina i de les activitats gastronòmiques de les diferents comarques de Catalunya.

La Joviat i, concretament, la seva Escola d'Hoteleria han llegit aquesta incorporació com «un reconeixement de molt prestigi a la llarga trajectòria, esforç, professionalitat i estima de totes les persones que n'han format part» al llarg dels seus 32 anys de recorregut i «per a les que n'estan formant part actualment».

L'Acadèmia Catalana de Gastronomia és una associació sense ànim de lucre nascuda el 1989 com un fòrum de recepció, divulgació i debat dels coneixements gastronòmics, que és posada al servei de tots els ciutadans. La va fundar el periodista, gastrònom i historiador Nèstor Luján amb un grup de gastrònoms. Actualment, té de president l'economista i empresari Carles Vilarrubí, vicepresident institucional del FC Barcelona fins al 2017.