La Junta Comarcal del Bages del Col·legi de Metges de Barcelona (CoMB) celebrarà aquest divendres a les 8 del vespre la vigília de Sant Lluc, la celebració de la professió mèdica bagenca. L’acte se celebrarà a la Torre Busquet a partir de les 8 del vespre..

L’acte institucional comptarà amb la participació de Gil Rodas, que és responsable de l’àrea mèdica del Barça Innovation Hub, cap de la unitat de medicina de l’Esport de l’Hospital Clínic i Sant Joan de Déu de Barcelona, i professor associat de la Universitat de Barcelona. Pronunciarà la xerrada «Barça Innovation Hub, un gran laboratori esportiu pel futur de l’esport».

Durant la celebració es reconeixerà la tasca dels col·legiats que passen a ser honorífics, es donarà la benvinguda als nous col·legiats, i Jordi Aligué, president de la Junta Comarcal del Bages del CoMB, i Jaume Padrós, president del CoMB, faran entrega de diversos guardons.

Es tracta del XVII premi Bages al metge jove; XXIII premi Bages de Ciències Mèdiques; el XXIII premi d’Història de la Medicina Catalana Oleguer Miró i Borràs; el XXIII premi Vivències Mèdiques Dr. Pere Tarrés i Claret; i el premi al metge bagenc 2019.