Oriol Junqueras s'incorporarà en les properes setmanes a la llista de docents d'UManresa i impartirà classes al campus manresà, segons ha donat a conèixer la pròpia universitat UVic-UCC aquest divendres, a través d'un comunicat. Segons ha publicat el diari digital 'Elnacional.cat' en una entrevista feta a Junqueras impartirà "Història del pensament": "No serà una història cronològica sinó escollir algunes grans idees i veure com s'han desenvolupat al llarg de la història. L'evolució de l'economia, de la ciència, els avenços científics, la religió, la física...".La notícia arriba l'endemà que es fes públic que el líder independentista empresonat a Lledoners, podrà sortir tres dies de la presó per treballar.

Va ser el propi Junqueras, llicenciat en Història Moderna i Contemporània i doctor en Història del Pensament Econòmic, qui es va oferir a la UVIC-UCC per impartir docència a Manresa. El rector Josep-Eladi Baños ha acceptat la proposta -afirma el text difós per la universitat- "atesa la seva experiència acadèmica i la seva vàlua com a professor" i l'ha traslladat als responsables acadèmics de la capital del Bages, "perquè donin cabuda a aquesta proposta dins de la seva estructura de formació contínua".

El líder d'Esquerra Republicana iniciarà la seva col·laboració amb el campus Manresa de la UVic-UCC al llarg de les properes setmanes, tot desenvolupant "un encàrrec acadèmic vinculat a la formació contínua de curta durada".

A Junqueras i Romeva també se'ls aplica l'article 100.2

Justament ahir, dijous, es va conèixer que la Junta de Tractament de Lledoners ha acordat l'aplicació de l'article 100.2 a Raül Romeva i Oriol Junqueras perquè tots dos puguin sortir tres dies a la setmana durant sis hores per treballar, sempre entre setmana. Es tracta del mateix article que s'ha aplicat a altres presos independentistes, com Jordi Cuixart, Jordi Sànchez, Quim Forn, Carme Forcadell i Dolors Bassa i que els està permetent sortir dels centres penitenciaris per feina, fer tasques de voluntariat o per cuidar familiars.