Tal com ja va avançar Regió7 en el reportatge de la Revista de dissabte passat, el portal de l'Associació Memòria i Història de Manresa ( memoria.cat) ha publicat un nou web, ja actiu, amb més de 250 fotografies sobre dues obres molt rellevants que van tenir lloc ara fa mig segle a Manresa: l'obertura del carrer d'Alfons XII i la pavimentació de l'eix carretera de Vic, Muralla i carretera de Cardona.

Dues actuacions que van posar potes enlaire la ciutat, que la ciutadania va seguir amb el nas enganxat a les obres i que van suposar un abans i després en l'urbanisme de la capital del Bages.

Es tracta d'un treball elaborat per Xavier Prunés (cap d'Esports de Regió7) i el també periodista Salvador Redó, pel que fa als textos, mentre que l'historiador Joaquim Aloy -que presideix l'Associació Memòria i Història- ha fet la recerca dels documents inèdits que acompanyen les fotografies sobre el procés de construcció de cada obra (plànols, informes, dictàmens, etc) i retalls de premsa de l'epoca, procedents de l'Arxiu Municipal de Manresa i de l'Arxiu Comarcal del Bages. Els autors de les fotografies són Antoni Quintana Torres i Enric Villaplana Vargas.