Segueix-nos a les xarxes socials:

Un 75% menys d'utilització a la zona blava de Manresa durant la primera setmana

Cada dia una mitjana de mil conductors van estacionar en l'espai regulat

Un 75% menys d'utilització a la zona blava de Manresa durant la primera setmanaarxiu/mireia arso

El regidor d'Urbanisme i Mobilitat, David Aaron López, ha quantificat en un 25% l'activitat que va registrar la zona blava durant la primera setmana de la seva reobertura en relació amb la que hauria tingut si no hi hagués hagut l'emergència sanitària.

El 25% d'utilització implica que, malgrat la reducció del 75%, un nombre significatiu de conductors la van utilitzar des del dia 11 de maig.

El regidor de Mobilitat va explicar en el ple municipal que s'ha intentat fer de manera pausada i explicant pas a pas a la ciutadania el conjunt de mesures complementàries en el procés esglaonat de desconfinament i reactivació econòmica i social.

Així es va fer mesura que es van restringir serveis o el seu abast i es torna a fer en la reobertura gradual, ja sigui en la zona blava, el servei de transport urbà o aparcaments municipals.

Més mobilitat

López va dir que a banda de la posada en marxa de la zona blava, s'ha augmentat el servei de bus i s'han reobert els aparcaments gestionats per l'empresa municipal Forum.

També va recordar que s'ha implementat una campanya de vals de descompte en aquests aparcaments i també en zona blava de forma coordinada amb la Unió de Botiguers i Comerciants (UBIC).

Per al regidor, el resultat de tot això ha estat que «la rotació que es busca per afavorir gestions ràpides i de fàcil accés de les persones al centre ha estat d'un 25% del que habitualment funciona aquesta zona blava, durant la primera setmana».

Aquest 25% traduït en nombre de vehicles és una mitjana de mil cada dia. També va fer públic que les dades dels aparcaments de Fòrum que s'han posat en funcionament «han suposat una rotació de 500 vehicles durant la primera setmana».

El regidor de Mobilitat va destacar el procés informatiu que s'ha anat seguint, que ha tingut «un efecte bo pels serveis i per les persones que els necessitaven».

Prem per veure més contingut per a tu