Segueix-nos a les xarxes socials:

Suport unànime del Parlament al Pla d'actuació integral per a les Escodines dels comuns

La proposta, entrada el desembre passat, inclou "habilitar els mecanismes pressupostaris des dels departaments per fer les primeres actuacions"

Suport unànime del Parlament al Pla d'actuació integral per a les Escodines dels comunsArxiu

El Pla d'actuació integral per a les Escodines presentat per Manresa En Comú ha conseguit aquest dilluns el suport unànime del Parlament, la qual cosa suposa aconseguir "partides pressupostàries i la implicació de la Generalitat per realitzar actuacions de rehabilitació i renovació urbana, així com plans de cohesió social als barris del centre històric, entre ells, el barri de les Escodines", ha explicat la formació política.

La fita s'ha assolit a través d'una Proposta de Resolució que aquest dilluns s'ha debatut a la Comissió de Territori i Sostenibilitat i que va ser presentada el passat mes de desembre -tal com va informar aquest diari- a instància de Susanna Segovia, portaveu de Catalunya en Comú Podem al Parlament, i la coordinadora de Manresa en Comú, Ana Querol, després de mantenir una reunió conjunta amb l'Associació de Veïns de les Escodines i amb el veïnat implicat en els equips de treball de les diferents comissions del barri.

La proposta, compartida amb el veïnat, passa per una major inversió i un canvi de model en l'actuació que s'ha fet fins ara, que necessita recuperar i adequar el Pla de barri de 2007 per capgirar les problemàtiques i dèficits urbanístics i socials i la necessària implicació de la Generalitat.

Per aquest motiu, la resolució, defensada en seu parlamentaria pel diputat dels Comuns, David Cid, contempla iniciar un Pla d'actuació integral, amb actuacions de rehabilitació i renovació urbana així com plans de cohesió social que contemplin mecanismes pressupostaris des de la Generalitat.

Manresa En Comú celebra i agraeix que a través de la negociació i la transacció d'esmenes, la seva proposta s'hagi aprovat per unanimitat, i espera que a partir d'ara hi hagi un "abans i un després" en l'atenció als barris amb més vulnerabilitat de Manresa. Recorda que "només amb actuacions integrals, amb implicació de totes les administracions i amb inversió, podrem reduir les desigualtats que pateixen aquests barris".

Els punts acordats suposen la participació de diferents Departaments de la Generalitat "per començar a posar fil a l'agulla" en les actuacions que s'han de dur a terme i s'articulen a través de:

  • "Col·laborar, conjuntament amb l'Ajuntament de Manresa i altres departaments implicats en l'impuls del desenvolupament d'actuacions de rehabilitació i renovació urbana així com plans de cohesió social als barris del centre històric, entre ells, el barri de les Escodines".
  • "Participar amb l'Ajuntament de Manresa i les entitats dels barris, en la Taula de Seguiment amb les entitats i administracions implicades en l'execució del Pla Integral".
  • "Habilitar els mecanismes pressupostaris des dels departaments per fer les primeres actuacions a través de línies de subvencions a fons perdut i crèdits tous per a la rehabilitació d'habitatges".
Prem per veure més contingut per a tu