Un antídot contra la tristesa generada per la covid-19 i una eina de dinamització que impliqui comerç, veïns, músics i la gent que passegi pel carrer. És el que vol ser L'Hora Feliç, un cicle d'actuacions musicals que acolliran cinc places del Centre Històric els dies 17, 18, 19, 25 i 26 d'aquest mes.

La presentació la van fer ahir al matí a la plaça Clavé, un dels escenaris dels concerts, la regidora del Centre Històric, Claudina Relat; Jaume Altimiras, president dels comerciants del carrer Nou, que hi va actuar en representació del comerç del sector; Jordi 'Jet' Serra, de l'empresa Cultura del Bé Comú, responsable de la programació musical, i la periodista Aina Font, que farà les entrevistes prèvies a cada actuació, per on passaran comerciants i veïns del Centre Històric, i que inclourà una secció històrica a cura de l'historiador manresà Francesc Comas, col·laborador habitual de Regió7, que en cada plaça oferirà una pinzellada d'aquell espai.

Una proposta amb continuïtat

Relat va comentar que, si el pressupost ho permet, la idea és que aquesta primera iniciativa sigui l'embrió d'altres accions per l'estil amb el mateix objectiu de dinamitzar el Centre Històric. Va posar de relleu que una de les peculiaritats de la proposta és que les entrevistes i actuacions es podran escoltar a tot el sector gràcies a la megafonia que hi ha als carrers, alhora que es podran seguir per l'Instagram Live del Centre Històric. Va explicar que la idea va sorgir dels botiguers a la seva pregunta «com esteu?» i que s'hi han implicat tots els ens comercials de la zona: el del carrer Urgell, el del Born, el de Sant Miquel i Sobrerroca, Nou, Vilanova, la plaça Gispert, el mercat Puigmercadal i també L'Antic i l'UBIC, va citar. Va agrair, alhora, la implicació de la Casa de la Música i de Soom Fibra.

Font va remarcar la importància d'apostar pel Centre Històric, que va definir com «el poble de Manresa». Per part seva, Jordi 'Jet' Serra va presentar les actuacions, per a les quals s'han buscat grups i solistes professionals als quals se'ls donarà un cop de mà en uns moments difícils en què alguns d'ells estaven a punt de treure disc o ja l'havien tret però no l'han pogut promocionar. Va dir que a cada plaça hi haurà una petita platea amb deu cadires màxim que es podran reservar a les plataformes dels respectius grups, però que serà simbòlic perquè el que es vol és que la gent en gaudeixi mentre passeja. Per portar-ho a terme seguint les mesures de seguretat necessàries han treballat amb Protecció Civil. Per exemple, es delimitaran els escenaris amb tanques i es repartirà als assistents gel antisèptic i mascaretes.

Altimiras va celebrar la iniciativa i va recordar que els carrers del Centre Històric s'han engalanat per a l'ocasió i que tot el comerç està preparat per rebre la clientela. En aquest sentit, va comentar que estan prou animats i que la gent ha respost bé, anant a comprar quan ha pogut.

Els concerts un per un

17 de juny, a la plaça d'Europa, actuació de Musilloc Trio, amb Jiri Vaclavik, Pep Baschy i Josep Pi-nyot. 18 de juny, a la plaça Clavé, Alba Careta i Jofre Fité. 19 de juny, Plana de l'Om, Sara Roy i Jordi Pinyot. 25 de juny, plaça Gispert, Berta Sala i Martí Riera. 26 de juny, plaça Major, Los Valientes en format acústic amb Roger Rovira, Toni Comín, Arnau Polinario i Uri Font. L'Hora Feliç tindrà lloc a partir de 2/4 de 7 de la tarda fins a les 8 del vespre.