La sessió plenària d'avui de l'Ajuntament de Manresa és doblement especial perquè és la primera presencial des del febrer a causa de la pandèmia i un cop acabada l'alcalde Valentí Junyent signarà la renúncia al despatx d'alcaldia en compliment de l'acord amb ERC perquè Junts per Manresa portés la batuta de l'Ajuntament un any i ERC els altres tres del mandat. El propi Junyent ha intervingut al començament del ple i després d'un minut de silenci per les víctimes de la covid per deixar constància que el d'avui és el darrer ple que presideix, el número 128 i que en el de dimarts que ve, el 129, farà el discurs de comiat.

A aquest acord es va arribar després d'una negociació marcada per la victòria republicana per deu vots de diferència respecte els exconvergents.

Més concretament, Junyent signarà la renúncia no només després que acabi el ple sinó també un cop finalitzada la junta general accionistes de Manresana Equipaments Escènics, que es durà a terme al saló de sessions. El ple, pel que fa a la resta serà completament ordinari.

Cal recordar que a a partir d'aquí es convocarà un ple extraordinari que es realitzarà el dimarts 23 de juny, a les 5 de la tarda, en què els membres del consistori votaran la "presa de raó" de la renúncia de l'alcalde Valentí Junyent, i ell mateix pronunciarà el discurs de comiat.

A partir d'aquell moment, l'alcalde accidental passarà a ser l'actual primer tinent d'alcalde, càrrec que ocupa Marc Aloy.

En acabar el ple del dia 23, es convocarà el ple extraordinari d'elecció de nou alcalde, que tindrà lloc el dia 27 de juny al teatre Kursaal. Posteriorment, dimarts 1 de juliol, es farà encara un altre ple extraordinari, en què s'aprovarà el cartipàs municipal. I la següent sessió ja serà un ple ordinari, dijous 16 de juliol. Tots aquests plens, llevat del del dia 27, es realitzaran al Saló de Sessions,