L'Ajuntament de Manresa ha reobert avui els 63 parcs infantils de la ciutat, després de tres mesos precintats a causa de la crisi de la Covid-19. Les brigades municipals han finalitzat els treballs de neteja i higiene que van arrencar el 22 de juny passat per comprovar que els elements de joc i mobiliari estiguin en bones condicions per a l´ús d'infants i famílies.

Tot i així, el consistori fa una crida a la responsabilitat i recorda que les persones adultes acompanyants són les encarregades de vetllar pel compliment de les mesures de seguretat. Per aquest motiu, a tots els parcs s'hi ha col·locat cartells amb recomanacions d'ús, que seran les següents:

  • Eviteu aglomeracions a la zona de jocs
  • Mantingueu la distància de seguretat de dos metres
  • Assegureu que els infants es renten les mans amb aigua i sabó, o bé gel hidroalcohòlic, abans d'entrar i en sortir del parc
  • Cal que els infants a partir de 6 anys i els adults acompanyants utilitzin mascareta
  • Sigueu solidaris i responsables, si hi ha infants que esperen el seu torn, compartiu els espais i els elements de joc
  • Els adults acompanyants es fan responsables que els infants respectin les mesures de seguretat

Pel que fa a les fonts públiques, a partir d'avui són obertes també totes les fonts públiques de boca instal·lades dins els parcs infantils. La resta de fonts s'aniran obrint progressivament. Cal recordar que, amb motiu de la crisi sanitària, i pel fet que podien ser font de contagi, la majoria es van deixar fora d'ús, i només n'havien quedat obertes set, distribuïdes per la ciutat.