El Centre Sanitari del Solsonès ha detectat dos nous positius de coronavirus després de les últimes tandes de proves PCR que s'han dut a terme al mateix ens de salut. Aquesta vegada es tracta de dues persones asimptomàtiques. El primer cas es va detectar en la tanda de proves que es fer divendres passat, mentre que el segon va ser detectat aquest mateix dilluns. Amb els dos nous positius ja en són 44 els acumulats des de l'inici de la pandèmia a la comarca del Solsonès.

Tal com destaca el Centre Sanitari del Solsonès, un factor determinant en la detecció dels nous casos de covid-19 des del final del confinament és l'augment exponencial de proves PCR. Divendres passat, l'ens de salut solsoní va fer 48 proves, mentre que aquest dilluns en va fer 25 a les persones amb simptomatologia o que han estat en contacte amb persones que han donat positiu. Així doncs, les proves PCR realitzades pel Centre Sanitari des de principi de maig ascendeixen a un total de 657. Pel que fa al perfil dels darrers positius detectats a la comarca, correspon a persones d'entre 10 i 45 anys, fet que reitera l'increment de contagis entre les persones joves.

El Centre Sanitari del Solsonès reitera la importància de seguir les mesures de seguretat necessàries per poder disposar de les condicions que assegurin una màxima protecció per evitar possibles contagis. L'ens de salut comarcal també recorda que cal evitar acudir al Centre Sanitari llevat que sigui del tot imprescindible.

La setmana passada també es va detectar el primer positiu de coronavirus a Odèn des de l'inici de la pandèmia. Amb Odèn ja són 8 els municipis que tenen casos positius després d'Olius, Riner, Pinós, Navès, Sant Llorenç de Morunys i la Coma i la Pedra, tot i que el municipi més afectat és Solsona amb diferència.