L'Ajuntament de Manresa ha tornat a col·locar un pal a la plaça Onze de Setembre de Manresa, d'on habitualment oneja una estelada. Els darrers anys, però, coincidint amb el procés, l'han sostret en diverses ocasions, i el desembre de l'any passat a més a més d'endur-se l'estelada també van tirar a terra el pal. Ara n'han tornat a col·locar un altre. Al mig hi ha gravat l'escut de la ciutat. El que de moment no hi ha és l'estelada. Hi ha el pal sol.

L'estelada presideix la plaça des del 2012 per un acord de ple de l'Ajuntament de Manresa. També des de llavors presideix la Diada de l'Onze de Setembre que cada any se celebra a la plaça.

L'ensenya ha desaparegut almenys en mitja dotzena d'ocasions. En una d'elles fins i tot es va originar una baralla entre membres dels CDR i quatre ultres que pretenien despenjar-la. Va ser l'estiu del 2018, quan els CDR hi van penjar una estelada -la del pal havia estat sostreta- i un grup d'ultres del Bages van acudir a la plaça a treure-la. Quan els van recriminar l'acció, els van agredir.

Per impedir que s'enduguessin l'ensenya l'Ajuntament va allargar el pal i també hi va posar greix i cola per evitar que s'hi enfilessin. Però no n'hi va haver prou i les estelades van continuar desapareixent cada vegada que les reposaven. També hi van col·locar brides perquè fos més difícil arrancar-la. En més d'una ocasió els autors dels fets van ser identificats per la Policia Local.

L'últim cop va ser quan també van tirar a terra el pal. Ara s'hi ha tornat a col·locar de cara a la celebració de la pròxima diada de l'Onze de Setembre.