El departament de Salut va fer 351 proves PCR al barri de Torre Baró de Barcelona ahir. Els cribratges massius de coronavirus van començar el dissabte, quan es van fer 485 proves al barri. Amb aquests darrers testos d'ahir es va arribar a les 836 proves en total durant tot el cap de setmana. Segons fonts de Salut, l'objectiu que s'havia fixat el departament era de 800 testos. El secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, va avançar ahir al matí a la cadena radiofònica RAC1 que durant la primera de les dues jornades es va detectar el 3,1% de persones contagiades però sense que mostressin símptomes de coronavirus.

Precisament, l'objectiu principal dels cribratges és trobar persones que siguin asimptomàtiques i que no saben que tenen el virus però que poden transmetre'l, per identificar-ne els contactes i trencar de forma precoç les cadenes de contagi.

Segons dades de Salut, la incidència del coronavirus a Torre Baró ha estat de 510 casos per 100.000 habitants entre el 28 de juliol i el 10 d'agost, mentre que la mitjana de Barcelona és de 174.

Argimon va demanar a les administracions que busquin ajudes perquè les persones que s'hagin d'aïllar o fer quarantena i es trobin en una situació econòmica i social vulnerable ho puguin fer. Després del cribratge al barri barceloní de Torre Baró, se'n farà un altre al de Besòs, a partir de dilluns i fins dimecres.