Segueix-nos a les xarxes socials:

Desnonament d'un bloc amb 14 veïns, aquest dilluns, al carrer d'Ignasi Balcells

L'entitat denuncia que això deixaria al carrer un grup de vuit joves extutelats per la Generalitat que ara viuen en aquest edifici

Desnonament d'un bloc amb 14 veïns, aquest dilluns, al carrer d'Ignasi BalcellsArxiu/Oscar Bayona

L'associació de dones Al Noor ha demanat a l'Ajuntament de Manresa que aturi el desnonament previst per aquest dilluns, 19 d'octubre, d'un bloc de pisos al carrer d'Ignasi Balcells (número 15) que deixaria al carrer les 14 persones que hi viuen actualment, entre les quals hi ha un grup de vuit joves extutelats per la Generalitat.

L'entitat ha fet arribar una carta a l'alcalde de Manresa, Marc Aloy, on li exposa el cas i li demana que freni el desallotjament. Segons el document, al que ha tingut accés aquest diari, els Mossos d'Esquadra tenen ordre de desnonar tots els pisos de l'edifici situat al número 15 del carrer d'Ignasi Balcells dilluns que ve al·legant «motius tècnics de condicions de l'habitatge», segons Al Noor, malgrat que es tracta d'un «edifici nou que pertany a un banc». Els habitants del bloc haurien estat avisats del desallotjament aquest mateix divendres pel cos policial.

Sobre la propietat de l'immoble, l'Ajuntament assegura que és en mans d'un particular i no d'un banc, com diu l'entitat. El consistori també assegura que ha rebut nombroses queixes de veïns per problemàtiques relacionades amb les persones que viuen en aquest edifici, que segons les mateixes fonts totes hi són ocupant pisos. A més, fonts municipals han insistit a Regió7 que treballen «des del primer moment conjuntament» amb l'associació Al Noor per trobar una solució a aquest cas.

Situació semblant viscuda fa uns mesos

La presidenta de l'associació, Khadija El Bachiri, denuncia que si el desnonament té lloc, «es repetirà la mateixa situació que ja es va donar aquest estiu al carrer del Cos i Hospital, en què una colla de joves es va quedar al carrer en una situació d'extrema vulnerabilitat», assegura, i lamenta que «en aquests moments caldria afegir a la situació que estem a la tardor, amb fred, i amb unes condicions de vida que seran molt més greus».

Per això reclama al consistori manresà que es revisin els motius tècnics que han portat a una decisió «tan brutal com aquesta» i que si realment cal actuar per raons de seguretat, «buscar abans, i no després, solucions alternatives d'allotjament», ja que considera que l'administració «ha d'afavorir unes mínimes i òptimes condicions de vida a la població i tenir un pis és una de les coses més bàsiques per la dignitat de la vida humana».

L'associació de dones marroquines creu que «l'Ajuntament de Manresa no pot permetre que ciutadans es quedin al carrer, i encara molt menys si considerem que una part dels mateixos són joves extutelats per la Generalitat, ja que encara que siguin majors d'edat, s'ha de donar un cert grau de seguiment a les seves situacions i treballar per la seva plena integració social, evitant la seva marginació i exclusió», diu El Bachiri en la carta enviada a Marc Aloy.

L'Ajuntament diu que ha rebut nombroses queixes de veïns

El consistori manresà s'ha posat en contacte amb aquest diari per aclarir que el propietari del bloc de pisos no és un banc ni un gran tenidor, sinó un propietari privat, i assegura que els habitatges no reuneixen les condicions per viure-hi ja que el bloc no estava acabat, hi havia parts de l'obra per finalitzar i, per tant, no disposa de la pertinent cèl·lula d'habitabilitat. A més, diu que ha rebut nombroses queixes de veïns en relació a problemàtiques diverses amb els ocupants d'aquests pisos: «Les queixes i el malestar veïnal han estat constants els darrers mesos», asseguren les mateixes fonts.

L'Ajuntament afirma que ha avisat les persones que ocupen els pisos per dir-los que els han d'abandonar i que, mentrestant, des de Serveis Socials s'ha activat una gestora de casos, conjuntament amb la Generalitat, per poder treballar cada cas individualment i oferir-los una alternativa habitacional.

Prem per veure més contingut per a tu