Un equip d'estudiants de la Universitat Politècnica de Catalunya-Barcelona Tech ha guanyat la primera edició del concurs Moritz University per elaborar i comercialitzar una nova cervesa creada per ells. Al grup hi ha Pol Batlle, que estudia el Grau en Enginyeria Química de la UPC Manresa i és de Monistrol de Montserrat.

La cervesa guanyadora dels estudiants de la UPC-BarcelonaTech és del tipus Gose, un estil originari del riu de la ciutat alemanya de Goslar, que bevien els treballadors de les mines de Rammelsberg abans de la Segona Guerra Mundial. Elaborada per Pol Batlle Ascaso, Pol Segarra, Mireia Sans Ambrosio, Marc Cuadra Salvador, Arnau Azogue Fabré i Brandon Calderon Botello, es convertirà en la cervesa de temporada de la Fàbrica Moritz Barcelona i es comercialitzarà durant cinc mesos. Els sis estudiants rebran una estada de formació gratuïta a l'empresa per assistir a l'elaboració de la cervesa a gran escala i també un percentatge dels beneficis que generi per finançar un projecte universitari escollit per ells.

El concurs Moritz Univeristy és un projecte pioner dirigit als estudiants de les universitats catalanes per incentivar la cultura i el talent cerveser. El repte ha consistit a aprendre els secrets de fabricació de la cervesa de la mà dels mestres cervesers de la Fàbrica Moritz Barcelona, Albert Viaplana i Germán Melgarejo. Després d'una formació teòrica, els equips han treballat en el disseny de les seves fórmules cerveseres. Finalment, a la micro cerveseria de la Fàbrica Moritz Barcelona han elaborat de forma real la seva proposta de cervesa fresca i sense pasteuritzar. Les cerveses presentades pels set equips universitaris participants han estat valorades per un jurat format per mestres i experts cervesers i sommeliers.