Endesa ha finalitzat recentment els treballs de de renovació d'un tram subterrani de línia elèctrica de mitjana tensió que creuava l'interior del pati de l'Institut Lacetània de Manresa. L'actuació ha permès millorar la qualitat del servei a més de 3.100 clients de la zona, entre els quals hi ha el mateix centre escolar.

La companyia ha retirat 106 metres de cablejat d'una línia subterrània de mitjana tensió a 25 kV i ha estès una de nova de 264 metres de longitud per la vorera. A més, també s'ha substituït l'antic cablejat de coure per un de nou d'alumini i d'una secció major a l'anterior, per tal d'augmentar la capacitat de transport de la línia preparant-la, així, per ampliar el seu servei i poder també absorbir puntes de demanda concretes així com el consum de nous clients que s'hi poguessin afegir.

Els treballs a l'interior del recinte, que s'han dut a terme fora de l'horari escolar per tal de no afectar el correcte funcionament de les classes, han comptat amb una inversió aproximada de 47.000 euros -aportada íntegrament per Endesa- i formen part de l'últim capítol de la companyia a la comarca del Bages per integrar la infraestructura elèctrica en l'entorn i, alhora, millorar el subministrament a tots els clients que alimenta.