L'Hospital de Sant Andreu ha obert aquest dijous, 12 de novembre, una nova unitat d'aïllament per a pacients amb covid-19, i ja són 4 les unitats d'aquesta tipologia que té el centre manresà. En total, l'hospital pot acollir 67 persones amb coronavirus. Actualment hi ha 48 persones ingressades, cinc més que ahir. Des d'aleshores ha mort una persona, s'ha donat l'alta a domicili a una persona i hi han ingressat 2 persones procedents d'Althaia.

Actualment, l'hospital manresà disposa de les següents unitats d'aïllament per a pacients positius de coronavirus: la unitat 4, amb 14 llits; la unitat 3B, amb 13 llits, i la unitat 3A, amb capacitat per a 17 persones. Totes tres són a la segona planta de l'hospital. I, avui s'hi suma, una nova unitat d'aïllament: la unitat 2, ubicada, en aquest cas, a la 1a planta de l'hospital i amb una capacitat de 23 persones.

Perfils covid-19 fràgils

L'Hospital de Sant Andreu és un centre d'atenció intermèdia que actualment està donant cobertura a l'hospital d'aguts de la comarca (Althaia), per la qual cosa, una part important de les persones provenen d'allà. Es tracta, majoritàriament, de malalts crònics complexos i d'edat avançada, per la qual cosa, són perfils fràgils.