Una persona ingressada a la unitat d'aïllament de l'Hospital de Sant Andreu de Manresa ha mort les últimes 24 hores a causa de la covid. Ja són 16 les defuncions que hi ha hagut al centre sociosanitari des del 15 d'octubre, quan es van posar en funcionament les esmentades unitats per acollir malalts amb coronavirus. 79 si s'hi sumen els traspassos des del març passat, quan hi va haver la primera onada.

Als hospitals de Manresa -Sant Andreu i els centres de la Fundació Althaia- han mort 272 persones des que va començar l'emergència sanitària.

A Sant Andreu ahir hi havia 78 persones ingressades a les unitats d'aïllament o bé en habitacions que han estat aïllades. Dijous passat eren 86. Des de llavors una persona ha rebut l'alta i 7 més que havien estat positives s'han negativitzat.

Des del 15 d'octubre a Sant Andreu hi ha hagut 120 ingressos a causa de la covid, s'han donat 18 altes -5 a residències i 13 a casa-, hi ha hagut 16 defuncions i 8 persones positives han donat negatiu després del tractament.

Sant Andreu ha obert aquesta última setmana una nova unitat covid, la cinquena. Actualment disposa de 98 places per fer front a la pandèmia. L'hospital és un centre d'atenció intermèdia que actualment dona cobertura a Sant Joan de Déu. Una part important dels pacients ingressats provenen d'Althaia. Majoritàriment són malalts crònics complexos i d'edat avançada, per la qual cosa són malalts fràgils.