El 2018 va començar una nova tradició, la de muntar una estructura lumínica que decori Manresa a la Plaça de Crist Rei per Nadal. Aquest any va causar furor amb un "cub lluminós" que va ser el protagonista de les festes amb les múltiples "selfies" que els ciutadans s'hi feien dins. Llargues cues de gent per a fer-se una foto van col·lapsar, durant dies, Crist Rei.

L'any passat, l'Ajuntament va seguir amb aquesta aposta i es va escollir un ninot de neu com a "figura" del 2019. No va generar la mateixa expectació que el cub, però es va guanyar un bon grapat de fotografies a les xarxes socials, sobretot cridava l'atenció dels més menuts.

Aquest 2020 no ha sigut diferent i Crist Rei ja s'ha preparat per a les festes que venen el mes que ve, així que un arbre lluminós guarnirà Manresa durant les pròximes setmanes.

Per altra banda, Manresa encendrà aquest dissabte 28 de novembre la il·luminació nadalenca que decorarà els principals carrers de la ciutat durant tot el Nadal. En una campanya atípica a causa de la covid-19 —que impedirà la instal·lació d'alguns elements que ja eren tradicionals, com la pista de gel de la plaça Sant Domènec— l'Ajuntament ha plantejat l'activació dels eixos comercials amb un reforçament de la il·luminació nadalenca que es basa en tres accions.

En primer lloc, s'ha augmentat l'ajuda global a les diferents associacions de comerciants que contribueixen a il·luminar els carrers. En segon lloc, s'han reforçat els punts clau que són generadors del circuit comercial intern (plaça Major - Plana de l'Om - Sant Domènec - Crist Rei). I, en tercer lloc, s'han millorat els punts d'entrada a la ciutat amb la voluntat de generar imatge de capitalitat: plaça Prat de la Riba, plaça de la Creu, rotonda de Sant Marc i plaça Bonavista (vegeu el detall dels elements que s'instal·len a sota).

A banda de la il·luminació, a la plaça Sant Domènec i al carrer Guimerà s'estan acabant de pintar cors i el nom de Manresa per tal de reforçar la decoració en aquests dos indrets, en col·laboració amb l'escola D'Art Guimerà i a càrrec dels artistes Lluís Puiggròs, Greta Riera i Candela Esteban. La voluntat és jugar amb la imatge que identifica Manresa com a cor de Catalunya i a la vegada fer visible que la ciutat batega malgrat les conseqüències que s'estan patint a causa de la covid-19. També està prevista una acció al Centre Històric, de la qual l'Ajuntament n'informarà la setmana vinent.