A banda de la presentació del nou ús de l´alberg, Manresa també va acollir ahir l´anunci d´un conveni en l´àmbit de tot Catalunya segons el qual la Generalitat destinarà 4 milions d´euros per garantir l´alimentació infantil en el cas de famílies en situació extrema de vulnerabilitat.

Els 4 milions serviran per donar un cop de mà a més de 14.000 famílies els propers sis mesos, amb un total de 42.000 ajudes. Es vehicularan a través de Creu Roja aprofitant la seva presència a tot el territori català, amb més de cent assemblees locals que donen servei a més de 300 municipis. Ho faran coordinades amb els serveis socials.

El president de l´entitat a Catalunya, Josep Quitet, va explicar que el maig passat ja van signar amb la Generalitat un conveni amb la mateixa finalitat. Va ser d´1 milió i mig d´euros i va arribar a prop de 5.000 famílies. Aleshores, però, van ser exclusivament per a alimentació infantil, mentre que en aquesta ocasió també es destinaran les ajudes a cobrir les necessitats bàsiques d´higiene i cura dels infants, amb el subministrament de bolquers i altres productes, i també als costos del personal necessari per identificar, acompanyar i fer el seguiment de les famílies i derivar-les als serveis socials per assessorar-les sobre els recursos al seu abast.

El suport econòmic consistirà en unes targetes carregades amb imports que van dels 75 als 125 euros, que podran utilitzar en establiments d´alimentació de proximitat. Són targetes que no porten cap tipus d´identificació amb la finalitat de no estigmatitzar les famílies usuàries.

Quitet va agrair al Govern català la confiança en Creu Roja per dur a terme els dos projectes que es presentaven ahir. Alhora, va destacar que altres convenis conjunts, com l´adreçat als menors no acompanyats, «han fet que fa més d´un any que estiguin ben atesos, dignament tractats i que no sortim als mitjans de comunicació».

El conseller El Homrani va destacar del conveni el fet que, a banda de donar l´ajuda en forma de les targetes, la qual cosa ofereix autonomia a les famílies, «a totes les persones que atenguem Creu Roja els farà un assessorament per comprovar si compleixen els requisits per rebre l´ingrés mínim vital, la renda garantida de ciutadania, el bo social en matèria de pobresa energètica i altres prestacions i fer-los un acompanyament», perquè, sovint, va recordar, ignoren que hi poden accedir. Va insistir en la importància de «garantir l´accés a aquest dret», oimés en la situació de complexitat actual.

L´alcalde Aloy va posar èmfasi en el fet que un projecte que arribarà a tot el país es presentés a Manresa, «una ciutat d´acollida, de refugi. Fa molts anys que treballem per donar suport a les persones que més pateixen», va assenyalar Aloy.