Segueix-nos a les xarxes socials:

Els Casals, el Somiatruites i Casa Albets, reconeguts per fer una cuina sostenible

Tres establiments de l'àmbit de Regió7 han rebut l'estrella verda en el primer any que es reparteix aquest distintiu

Per primer cop en la seva història, la Guia Michelin ha reconegut la sostenibilitat dels establiments amb el repartiment de l´estrella verda, que reconeix els restaurants i xefs particularment compromesos amb la defensa del medi ambient. Tres restaurants de l´àmbit de Regió7 han rebut aquest reconeixement. Es tracta de Casa Albets (Lladurs), Somiatruites (Igualada) i els Casals (Sagàs). A més, aquest últim manté l´estrella Michelin.

Megan Albets i la seva parella, Joel Llurda, van engegar l´hotel restaurant Casa Albets el 2017, un negoci caracteritzat per ser 100% vegà i ecològic. «Estem molt contents, de fet és un reconeixement que no ens esperàvem, ni tan sols n´estàvem pendents», va dir Albets. El restaurant també va rebre el reconeixement Bib Gourmand, que valora la relació qualitat-preu. en aquest sentit, Llurda es va mostrar satisfet perquè això demostra que la cuina vegana «pot estar al nivell d´una cuina convencional en qualitat».

Els Casals, d´Oriol Rovira, va mantenir l´estrella Michelin i també va ser reconegut amb l´estrella verda. Rovira va destacar que es tracta d´un reconeixement a la «peculiaritat que hi hagi aquesta tendència tant de la proximitat com de la normalitat i el sentit comú». Rovira obté bona part del seu producte dels horts i la ramaderia de la seva finca que gestionen els seus germans pagesos.

«És un reconeixement súper important. Només hi ha 21 restaurants a Espanya amb aquest guardó i compartim espai amb els germans Torres, Ángel Leon o Eneko Atxa, entre d´altres», apunta Xavier Andrés, un dels germans fundadors de l´hotel restaurant Somiatruites d´Igualada. L´establiment té un hort a la teulada que fa d´aïllament tèrmic de l´edifici i dota de producte a la cuina del restaurant.

Prem per veure més contingut per a tu