Segueix-nos a les xarxes socials:

Manresa reclama més diners per integrar immigrants

L'Ajuntament s'afegeix a un front comú de dotze ciutats de l'Estat espanyol

Manresa reclama més diners per integrar immigrantsAJM

L'Ajuntament de Manresa és un dels dotze municipis de l'Estat espanyol que subscriu una carta adreçada a la Secretaria d’Estat d’Immigració per demanar la recuperació del Fons d’Acollida i Integració, vigent fins al 2011.

Els ajuntaments, com administració més pròxima als veïns i veïnes, assumeixen en moltes ocasions l’atenció social a les persones migrades, refugiades i sol·licitants d’asil, tot i que les competències en acollida recauen en les autonomies i l ’Estat. Per aquesta raó, després de posar en comú els reptes i les necessitats, 12 municipis de diversos punts de la geografia de l’Estat espanyol i de diversos colors polítics, entre els quals hi ha Manresa, han sumat un front comú per reclamar al Govern central la recuperació del Fons d’Acollida i Integració, vigent a Espanya des de 2011. En el cas de Manresa, la petició ha estat signada pel regidor de Nova Ciutadania i Cooperació, Jamaa Mbarki El Bachir.

A través d’aquest fons, les comunitats autònomes podien rebre finançament que acabava repercutint en les polítiques d’acollida i integració de les ciutats i municipis. En una carta dirigida a la Secretaria d’Estat d’Immigració, les 12 ciutats signants recorden el paper primordial i complex que compleixen, ja que la tasca d’acollida s’ha dut a terme amb l’absència d’altres administracions, en tractar-se de persones en situació irregular, i substituint els dèficits dels òrgans supramunicipals.

Són els municipis els que han estat destinant recursos propis a les polítiques d’acollida i integració, tant a nivell econòmic com d’infraestructura, amb un reforç especial d’atenció i recursos dels Serveis Socials i els especialitzats per a persones migrades i refugiades. A tot això s’hi ha de sumar la situació actual de crisi social i econòmica per la pandèmia, i l’acumulació de persones a l’arxipèlag canari, on en el darrer anys hi han arribat més de 15.000 persones.

La carta dirigida a la Secretaria d’Estat d’Immigració es va enviar per primera vegada a principis de novembre, en una iniciativa de les ciutats de Barcelona, Cadis, Lleida i València, que es va compartir en un fòrum més ampli d’una quinzena de ciutats que des del mandat anterior sumen esforços, reptes i inquietuds en matèria de refugi. Arrel d’aquesta trobada, el ventall de ciutats s’ha ampliat fins a les 12: Barcelona, Cadis, El Prat de Llobregat, Lleida, Màlaga, Manresa, Rubí, Sabadell, Sant Boi, Santa Cruz de Tenerife, Terrassa i València.

Prem per veure més contingut per a tu