Acció Lila ha qualificat d'«insuficients» els acords sobre l'avortament presos en el darrer ple municipal de l'Ajuntament de Manresa.

Recorda que si s'ha plantejat aquest tema en un ple ha estat gràcies al fet que el moviment feminista assembleari i combatiu l'ha posat a l'agenda mitjançant una proposició presentada pel grup municipal de Fem Manresa. Acció Lila ha celebrat el consens del ple sobre el fet que l'avortament és un dret fonamental que cal ampliar.

Lamenten que mentre que la moció presentada explicitava sol·licitar al patronat d'Althaia la convocatòria d'una reunió extraordinària amb un únic punt a l'ordre del dia que fos garantir el dret a l'avortament de les dones que tenen Sant Joan de Déu com a hospital de referència, en l'esmena aprovada «aquesta part es veu eliminada. Per nosaltres, això buida la moció de compromisos concrets i garanties, i deixa en el seu lloc paraules i eufemismes».

Demana a l'alcalde, Marc Aloy, «transparència» per saber les conclusions i acords presos en la reunió del patronat d'Althaia en la qual es va parlar de l'avortament.