Segueix-nos a les xarxes socials:

Culmina el procés de vacunació a la Fundació Althaia de Manresa

Un total de 1.856 treballadors de la institució acabaran de rebre, avui, la segona dosi

Culmina el procés de vacunació a la Fundació Althaia de Manresaalthaia

Avui culminarà el procés de vacunació de la segona dosi del fàrmac contra la covid a treballadors d'Althaia. 1.856 professionals de la institució, sanitaris i no sanitaris, hauran rebut el fàrmac de Pfizer-BioNTech. S'ha dut a terme durant tres dies. Va començar dissabte, va continuar ahir i s'acabarà avui. És la primera vacunació massiva que es porta a terme a les comarques centrals.

L'administració de la segona dosi s'havia d'haver dut a terme els dies 4, 5 i 6 de febrer, just quan es complien els 21 dies de la primera injecció, que és el que es recomana. Salut, però, va anunciar a finals del mes passat que l'administració de la segona dosi a sanitaris es faria entre els dies 21 i 28 a causa dels problemes de subministrament per part de la farmacèutica, i que aquest petit retard no hauria de generar problemes perquè la fitxa tècnica de la vacuna assegura que es pot fer fins a 42 dies després (veure Regió7 del 30 de gener).

Davant els esmentats problemes per rebre el fàrmac Salut va prioritzar els usuaris i professionals de residències de gent gran. També va provocar que pràcticament no es posessin primeres dosis i que les vacunes disponibles s'utilitzessin per culminar la immunització de qui ja havia rebut la primera injecció.

Entre els dies 14 i 16 de gener 1.856 professionals de la Fundació Althaia es van posar la primera dosi, el que suposa un 80 % dels treballadors de la institució sanitària i assistencial. La iniciativa es va dur a terme sota la coordinació de l'equip de vacunació de Salut a les comarques del Bages, Berguedà i Moianès, amb la participació de professionals d'Althaia.

Prem per veure més contingut per a tu